Iratkozz fel, és kapj friss híreket, hasznos tippeket és exkluzív tartalmakat!

Répatorta

Beküldő: Freeland

Elkészítési idő:

60 perc

Étkezés típusa:

Desszert

Allergének:

Tejmentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Vegán, és Laktózmentes

A kedvenc répatortám receptje. 🐰

Hozzávalók

8 főre

Répator­ta
  • 3 db sárgarépa (kb. 300 g reszelve)

  • fél citrom leve

  • 300 g Schär C mix

  • 250 g cukor (helyettesíthető édesítőszerrel)

  • 1 csomag sütőpor

  • fél kiskanál fahéj (ízlés szerint)

  • csipet só

  • 2 evőkanál útifűmaghéj

  • 1,5 dl víz

  • 200 g Rama


Glazúr a tetejére
  • fél citrom leve

  • kb. 20 dkg porcukor

Elkészítés lépései

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, sütőpor, fahéj és só.
  2. Ehhez hozzáadjuk az olvasztott margarint.
  3. Hozzáadjuk a 1,5 dl vízben megduzzasztott utifűmaghéjat.
  4. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és egy fél citrom levét is és jó alaposan tésztává keverjük.
  5. A tepsit kikenjük egy kis Ramaval és bele egyengetjük a masszánkat.
  6. Kb 150 fokon 30-40 percet sütjük.
  7. Amíg hűl, a másik fél citrom levéhez addig adagoljuk a porcukrot, amíg egy sűrű cukormázat nem kapunk, ezt utána a süti tetejére kenjük.

Recept mentése

Friss receptek

Desszert

Puffasztott rizses szelet

sajttorta

Desszert

Sajttorta

Desszert

Citromos álom

Kövess minket!

További receptek

Desszert

Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, és Szójamentes

Elkészítési idő:

60 perc

Reggeli/Vacsora

Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes, és Vegán

Elkészítési idő:

40 perc

Desszert

Tejmentes, Tojásmentes, Gluténmentes, Vegán, Laktózmentes, és Szójamentes

Elkészítési idő:

35 perc