Iratkozz fel, és kapj friss híreket, hasznos tippeket és exkluzív tartalmakat!

Vöröslencse zsömle

Beküldő: Freeland

Elkészítési idő:

40 perc

Étkezés típusa:

Reggeli/Vacsora

Allergének:

Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes, és Vegán

Kipróbáltam én is a népszerű vöröslencse zsömlét!

Még másnap is ehetőek és finomak ! 😊

Hozzávalók

6 db kisebb zsömléhez

  • 200 g vöröslencse

  • 20 g útifűmaghéj

  • 60 mL víz

  • 1 tk sütőpor

  • 1 tk só

  • 2 tk citromlé

  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés lépései

  1. A vöröslencsét áztassuk be vízbe úgy, hogy ellepje, legalább 2 órát hagyjuk ázni, figyeljünk mert lehetséges, hogy a vizet pótolni szükséges időközbe
  2. Ezután leszűrjük és minden hozzávalót melléteszünk.
  3. Botmixer vagy turmix gép segítségével összeturmixoljuk.
  4. Egy jó sűrű masszát kapunk, amit vizes kézzel zsömlékké formálunk és tetszés szerint magokba mártjuk.
  5. Sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  6. (Nem sokat nőnek a sütőben, a sütés előtti alak szinte a végleges… az enyémek kicsit laposak lettek, érdemes kissé púposra formázni őket…)

Recept mentése

Friss receptek

Desszert

Puffasztott rizses szelet

sajttorta

Desszert

Sajttorta

Desszert

Citromos álom

Kövess minket!

További receptek

Desszert

Laktózmentes, Gluténmentes, és Tejmentes

Elkészítési idő:

20 perc

Desszert

Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes, és Vegán

Elkészítési idő:

30 perc

Desszert

Tejmentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Vegán, és Laktózmentes

Elkészítési idő:

60 perc